Kapcsolatok alakulása

 2010.08.13. 10:31

Van egy ismerősöm, akivel nem túlzottan jó kapcsolatot ápoltunk. Beszélgettünk ugyan, de nem kerültünk soha túl közel egymáshoz, én alkottam róla egy nem túlzottan pozitív véleményt, ő is rólam, de mindketten nyitottak voltunk.

Nyitottak voltunk egymásra, de egyikünk sem tett az ügy érdekében semmit. Ha találkoztunk is, teljesen felszínes dolgok kerültek szóba, az ezzel járó kínos csend is gyakori jelenség volt.  Úgy hozta a sors, hogy öt napot össze lettünk zárva, együtt kellett dolgoznunk éjt nappallá téve. Rájöttem, hogy a szakmájában kiváló, gyakorlottsága és tapasztalata nem különben, már az első napon pozitív benyomásokat szereztem. Aztán esténként, mikor már nem kellett annyira hajtani és leülhettünk egy jéghideg literes Soproni mellé, jókat és tartalmasakat beszélgettünk. Az elmúlt időszak az életében nem volt kimondottan akadályoktól mentes, mégis kellő tartással és büszkeséggel viselte az őt ért vádakat, rossz híreket, költözést és minden ügyes bajos dolgát. Persze mindenkinek vannak olyan időszakai, amik jobban problémásak, és mindig vannak elénk gördülő akadályok, de neki sokkal súlyosabb dolgokon kellett átmennie, mint az átlag embernek.

Nem akarom az egekig magasztalni, de nagyon jó látni az emberi sorsok alakulását, sokat tanulhat belőlük az ember. Ha az embernek van mibe kapaszkodnia – lehet egy barát, egy társ, szülő, vagy egy egész társaság – minden bajból ki tud valahogy kecmeregni. Természetesen az egyénnek van a legnagyobb szerepe ebben, aki nem akar, az nem is fog abból a bizonyos gödörből kiszabadulni, a többiek csak a hátszelet adják ehhez.

  Azóta is sokat beszélgetünk, nevetünk, virulunk együtt, a feszültség rengeteget csillapodott közöttünk. A posztban direkt nem írtam le, hogy ki ő és milyen munkában vettünk részt, különböző okok miatt, de talán nem is az a legfontosabb, hanem az, amit már a közhelyek között említhetünk, hogy nem biztos, hogy az elsőre kialakított kép hiteles mása lehet annak, amilyen a másik ember valójában. Mindenki megérdemel egy beszélgetést, egy esélyt arra, hogy megismerjük. Éljünk vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jaromavilagot.blog.hu/api/trackback/id/tr902218575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása